Mordmysterium

Tycker du att ”vanliga” fester är tråkiga? Då kan du planera en riktigt avancerad fest. Ett roligt, och spännande, alternativ är ett mordmysterium. Det kräver en hel del planering men om allting går som det ska kommer alla gäster garanterat att ha en fantastisk tid. Det finns två alternativ du kan välja mellan, det mer avancerade mordmysteriumet och ett lite lättare alternativ.

Det mer avancerade alternativet innebär att alla gäster klär ut sig och ska spela en viss roll. De får information innan festen börjar så att de kan förbereda sig ordentligt. Det finns färdiga mordhistorier som är skrivna för att just genomföras med ett antal personer hemma. Eller så kan du skriva dina egna, tänk dock på att allting måste vara väl genomtänkt och planerat.

Det enklare alternativet passar perfekt om du inte har tid att planera eller om du är osäker på hur dina gäster kommer reagera på temat. Det enkla mordmysteriumet innebär vanligtvis en trevlig middagsbjudning, och en lättare mordgåta som läses upp under kvällens gång. Alla gäster får sedan vara med och lista ut hur mordet skedde, när, vad motivet var, vilket vapen och sist vem mördaren är.

Previous article

Bok- och filmtema eller tidstema

Next article

Plats, datum och gästlista