Skapa gemenskap med en fest på kontorshotellet

På kontorshotell samsas ofta många olika företag. En del består av ensamföretagare och en del har flera olika anställda. Trots att man arbetar på skilda företag är det dock enkelt att träffas vid kaffeautomaten eller under lunchen. Vill man bygga ytterligare på den gemenskapen och skapa en bra sammanhållning kan en fest vara på sin plats.

Vad är ett kontorshotell?

Du kanske känner dig lite förvirrad inför begreppet? Då ska vi förklara exakt vad ett kontorshotell är här. Ett kontorshotell är helt enkelt en byggnad i vilken företag kan hyra in sig och ha sina kontorsplatser. Det innebär att många olika företag kan finnas i samma byggnad. Under pandemin har förvisso många jobbat hemma, men nu är det snart dags att återvända till kontoren för att arbeta igen. Visserligen har människor arbetat på kontor, även under pandemin men då har det inte funnits så stora möjligheter att träffa andra. När alla åter samlas är det med andra ord ett perfekt tillfälle att ordna en fest.

Så fixar ni en lyckad fest för många

Hur gör man då för att styra upp en fest för många? Först av allt behöver ni en lokal. Har ni tur finns det en större samlingslokal i kontorshotellet som kan fungera som festlokal. I andra fall går det bra att hyra en annan lokal. Viktigt är dock att ha koll på säkerhetsföreskrifterna för den lokal ni hyr så att den har tillräckligt med kapacitet för det antal personer som ska komma på festen. För att en fest ska bli riktigt lyckad krävs det också god mat och dryck. Vill ni hålla nere budgeten kan ett knytkalas med olika pajer vara ett bra alternativ. Då får alla ta med sig en egen paj. Det kan också vara kul att ordna en temafest. Vad sägs om en fest med ungerskt tema där ni serverar langos med olika fyllningar?

Vill ni inte krångla så mycket med maten själva går det naturligtvis bra att ta in någon form av catering. Kanske kan de olika företagen sponsra kostnaden för festen? Det rör sig ju trots allt om en form av personalvård.

Därför är en fest på jobbet bra

Att ordna en fest på ett kontorshotell är bra av många olika anledningar. Till exempel kan man knyta kontakter mellan de olika företagen och kanske sedan samarbeta på sikt. Det gör också att det blir en större gemenskap mellan de som arbetar på hotellet. När man har god kontakt med sina arbetskamrater blir det ofta roligare att gå till jobbet. En fest kan med andra ord vara riktigt bra för personalens välmående.

Previous article

Bevara dina festminnen

Next article

Arbeta som festfixare