Fixa dig inför festen

Är det dags för fest? Du kanske ska på bröllop, göra dig iordning inför nyårspartajet eller bara gå på en födelsedagsfest? Hur som helst så kan lite planering sitta fint, inte minst hur du ska se ut och vad du ska ha på dig.

Först och främst är det viktigt att höra om det råder någon specifik klädkod på festen. Om det är kvällsbröllop är det ofta långklänning och kostym som gäller medan en nyårsfest kan innebära en klänning, en glittrande kostym eller något annat passande. Om du har fått en inbjudan till festen så titta på inbjudningskortet och se vad det står.

Sminkning

Till fest finns det många olika sminkningar att göra men det bästa är att hålla dig till en makeup som funkar för din outfit. Det vill säga – om du har en vit eller blommig klänning och anländer till ett romantiskt bröllop ska du inte smeta in dig med kraftiga ögonskuggor och mascara som mera passar för en Halloween-fest. Lägg en lätt foundation, lite läppglans och kanske lite svag ögonskugga till ett bröllop. Då tar du inte uppmärksamheten från bruden.

Gör det där lilla extra

Hur är det då med det där lilla extra för att se bra ut till en kommande fest? Du kanske har lust att klippa och färga håret lagom till partyt eller bleka tänderna med en tandblekning för att känna dig sådär extra fräsch. Idag finns det massor av bra tandblekningar, både hos tandläkaren och för hemmabruk. Se bara till att ta en med rätt mängd vatten i så att det inte torkar ut tänderna och gör att de återfår sin forna färg inom kort.

Presenten

I vissa fall bör du köpa en present till den som anordnar festen. Det kanske rör sig om en gåva till brudparet eller en present till värden som håller i kalaset. Även om det bara är en vanlig fest så kan det vara en fin gest att ta med dig en flaska vin. Om det är knytkalas, se till att ha med dig din del av maten så att ni alla kan dela. Var ute i god tid med viktiga presenter så att du inte köper något nyckfullt som sedan visar sig inte vara passande. På nätet finns många olika e-handlare med produkter som passar till olika festtillfällen.

Till dig som anordnar festen

Att arrangera en fest kan ta ordentligt med tid och pengar i anspråk men det är också kul att stå som värd eller värdinna. Tänk på att planera noggrant och gör en checklista. Om din fest är stor kan du ta hjälp av en festfixare eller bröllopsplanerare så att du får mer tid över till att hitta kläder och sminkning eller leta efter rätt detaljer som passar in på just dig. Det finns även festplaneringsappar som underlättar för den som ska ordna sin egen fest. Tänk på att det ofta är de små detaljerna som skapar själva helheten under en fest.

Previous article

Så klär du dig inför festen

Next article

Bevara dina festminnen