Planera en fest

Oavsett om du planerar att ha en stor fest eller en lite mindre intim fest är det bra att planera festen. Genom att planera minskar du risken för stressiga situationer och misstag. Försöka att handla allt du behöver och förbereda så mycket som möjligt i god tid innan gästerna kommer. Tänk också på vilken dryck du ska servera till maten. Drycken bör vara väl vald i relation till maten och ha rätt temperatur när det är dags att äta. Alla drycker skiljer sig åt, rött vin ska inte vara för kallt medan mousserande ska vara väl kyld. Tänk igenom alla moment.

Vin passar bra med många olika maträtter

När du ska anordna en fest är det bra att köpa in dryck så det räcker till gästerna. Det är inte roligt om det helt plötsligt inte finns mer att dricka, var generös. Det är mycket bättre att köpa lite för mycket än för lite. Glöm inte att erbjuda ett alkoholfritt alternativ. Tänk också på att drycken ska fungera ihop med det du serverar. Ska du ha en sittande middag är vin väldigt bra till mat. Det finns hur mycket vin som helst att välja bland så om du inte har så stor kunskap inom vin kan du alltid fråga någon sommelier eller på annat sätt ta reda på det du behöver för att få en välkomponerad måltid. Rött och vitt vin passar ofta bra till mat. Ska du servera en förrätt kan du ha ett vin till den rätten, ett annat vin till huvudrätten och ett dessertvin till efterrätten.

Dukningen är viktig

Ska du ha en sittande middag är dukningen viktig. Dukningen sätter guldkant på en fest och det gör mycket om du har lagt lite tanke bakom dukningen. Se också till att du har tillräckligt med porslin, glas, bestick och skålar. Se också till att det finns sittplatser till alla. Ska du ha många gäster kan det vara trevligt med bordsplacering. Att bli bjuden på kaffe och något sött efter måltiden är det många som uppskattar. Du kan göra en dessert som går att förbereda som du enkelt kan plocka fram när det är dags.

Previous article

Planeringen är det viktigaste

Next article

4 bröllopsteman