Klädsel för företagsfest

När företag bjuder in dig till fest är klädsel en viktig del att tänka på. Dessa fester, eller event, är många gånger mer seriösa jämfört med de fester dina vänner bjuder på. Att företag bjuder in till fest är dessutom inte särskilt ovanligt, så det kan vara bra att känna till vilken typ av klädsel som är accepterad.

En företagsfest eller event kan ske av olika anledningar. Det kan vara ett sätt att fira en viss milstolpe, eller kanske för att fira midsommar eller fira att julen nästan är här med ett stort julbord. Oavsett anledning är syftet oftast att umgås och ha roligt tillsammans. Men samtidigt kommer du snabbt inse att det är en stor skillnad på att festa med vänner och dina arbetskamrater.

Viktigt att ge ett bra intryck

Eftersom det kan finnas både samarbetspartners och kunder på festen är det viktigt att du gör ett bra intryck. Det gör du självklart genom att uppföra dig professionellt men även genom att klä dig rätt. Trots att du är vän med dina kollegor är det inte samma sak som dina privata vänner.

Det bästa tipset på hur du väljer kläder är att välja plagg som passar för en arbetsdag samtidigt som de är lite finare. Till exempel om du klär dig i blus/skjorta och byxor på vardagarna kan du på festen välja en kjol/kostymbyxor med en mer formell blus/skjorta. Kanske lägga till lite accessoarer.

Hos Metro Mode finns det bra tips på hur du kan klä upp dig utan att bli alldeles för uppklädd.

Previous article

Dresscode