Arbeta som festfixare

Om du är känd för att anordna bra fester har du möjlighet att starta en egen verksamhet där du arbetar som festfixare mot betalning. Det här yrket brukar ibland också kallas för eventkoordinator eller partyarrangör. Många festfixare specialiserar sig på en särskild inriktning, som att ordna barnkalas. Yrket är vanligare utomlands, exempelvis i USA där industrin för barnkalas är en utbredd affärsverksamhet.

När din verksamhet har kommit igång kan det vara klokt att ta reda på vad dina kunder anser om festerna du har anordnat. För detta ändamål kan du använda ett enkätverktyg där du enkelt kan skapa snygga enkäter. Med hjälp av Ungapped kan du designa enkäter helt från grunden, eller använda deras enkätmallar. På detta sätt tar du enkelt reda på vad kunderna anser om festerna du har anordnat, och kan ta med dig informationen till framtida uppdrag.

Fixa fest med liten budget

När du är ny inom branschen kan det vara klokt att hålla sig till en mindre budget. Den mat du handlar till festen kan skilja sig mycket i pris beroende på var du väljer att handla. Du kan börja med att köpa in billiga basvaror som ris, grönsaker och bröd. Att själv baka tårta eller bröd till festen kan spara mycket pengar i din budget. En egen potatissallad brukar vara uppskattad av gästerna, här kan du tillaga en fransk variant där du blandar vinäger och senap.

Planera noggrant i förväg

När du planerar i förväg minskar du risken för att stressiga situationer uppkommer. Handla och förbered allt i god tid, och tänk på vilka drycker som ska serveras. Den dryck du väljer bör fungera bra tillsammans med maten och serveras i rätt temperatur. Med en lista på allt som krävs till festen är du väl förberedd och minskar risken för att glömma något viktigt. Du behöver även boka en lokal som är tillräckligt stor för antalet gäster som kommer.

Ett bra tema till din första fest som arrangör är en halloween-fest. Halloween brukar firas den 31 oktober, men festen kan anordnas under valfri helg hela oktober månad. Här finns möjlighet för gästerna att klä ut sig till häxor, spöken eller monster. Sätt stämningen genom att lägga till spöklika dekorationer som utskurna pumpalyktor.