Ordna bästa Halloween festen

Visst är det roligt med fest och den för Sverige relativt nya högtiden ”Halloween” ger möjlighet att ordna en riktigt kusligt rolig fest för vännerna. Traditionellt firas Halloween den 31 oktober men de allra flesta är flexibla och bjuder på Halloween firandet under någon helg under hela oktober (ibland även i början av november). Datumet för att fira halloween är inte skrivet i sten och det går alldeles utmärkt att bjuda in till fest när det passar bäst.

Halloween kommer från Samhein som var kelternas skördefest. Firandet skedde mot slutet av oktober och enligt folksägen ansågs gränsen mellan de levande och de döda samt andeväsen vara särskilt tunn under denna tidpunkt av året. Vi känner mest till Halloween firandet I USA som är en av de mest populära högtiderna för både vuxna och barn. Men det var irländska invandrare under 1800-talet som tog med sig denna tradition till Amerika. Några traditioner som oundvikligen hör till det numera svenska Halloween-firandet är att klä ut sig till ett spöke, häxa, monster eller liknande. Även spöklika dekorationer är viktiga såsom Jack-O’-Lantern som är en utskuren pumpalykta.

Att fira Halloween genom att anordna fest växer stadigt i popularitet och uppskattas av nästan alla (både barn och vuxna). En Halloween fest kan arrangeras i en festlokal eller i ditt hem. Det är rekommenderat att förbereda festen med kusliga dekorationer som spindelväv, spindlar, skelett och fladdermöss. Skapa spöklik stämning med ljuslyktor och gärna spöklika ljudeffekter i bakgrunden. När du bjuder vänner och bekanta till fest i ditt hem, halloween eller annan typ av fest, är det alltid roligt att piffa upp hemmet med till exempel en ny fin matta. Hos Trendcarpet kan du hitta ett stort och brett sortiment av både klassiska och moderna mattor för vardagsrummet. Så varför inte skaffa en ny matta till ditt vardagsrum som kommer att ge ett vackert och ombonat intryck. Här kommer du att hitta kvalitetsmattor till mycket förmånliga priser med design som inspirerats av mode och konst. Givetvis finns även vackra klassiska mattor med orientaliska mönster. Trendcarpet erbjuder sina kunder fri frakt och retur, snabb leverans samt 14 dagars öppet köp.

Vad som kommer att göra en halloweenfest ännu bättre är att planer för lekar och aktiviteter för dina gäster. En halloweenfest för vuxna blir roligare och betydligt mer uppskattad när till exempel gästerna får hjälpa till med att lösa en mordgåta. Det finns enkla varianter som kan arrangeras med lätthet och det finns lite mer komplicerade mordgåtor som gästerna kommer att få lösa. Den som gillar teater kan arrangera en gåta där gästerna får spela roller med manuskript och en av gästerna är mördaren, frågan är vem?

Det är alltid uppskattat med lekar på halloweenfesten. Varför inte planera för en enkel men rolig festlek med tävlingar och provsmakning. Placera ut stationer (runt sju stycken) med varierande teman som exempelvis halloweenkunskap eller musik. Mest omtyckt brukar vara provsmakning av olika typer av drinkar. Det är också enkelt att fixa en mingelquiz där gästerna får svara på frågor när de minglar runt. En Halloween mingelquiz bör i första hand sätta gästernas halloween kunskaper på prov med olika kluriga frågor.

Previous article

Fest och presenter för bilälskaren

Next article

Så klär du dig inför festen