Så klär du dig inför festen

Hur ska man klä sig inför festen? Det här med att välja rätt festkläder kan vara en utmaning. Man vill liksom både smälta in och sticka ut, och det är ju lite motsägelsefullt. Många gånger kan det därför vara välkommet med klädkod eller maskerad, då vet man åtminstone vad man har att förhålla sig till.

Gå på fest med klädkod

Det finns skrivna lagar och så finns det oskrivna lagar, klädkoder är ett mellanting mellan dessa. Vad menas då med klädkod? På vissa fester kan värden uttrycka en önskan om klädsel. Det kan till exempel vara formell klädsel eller vit klädsel – eller rent av temaklädsel.

Även om det sällan är ett tvång att klä sig si eller så, kan det uppfattas som direkt oartigt att inte klä sig enligt förväntningarna. Vid högtidliga tillställningar – begravning, bröllop eller dop – bör klädkoden respekteras fullt ut.

Klä dig för maskerad eller temafest

Inför en sommarfest i trädgården klär man sig på ett sätt och inför en halloweenfest i höstrusket på ett annat. I båda fallen rör det sig om temafester och i det senare fallet är det till och med vanligt med maskerad.

Vare sig temat är 1920- eller 1990-talsfest hittar du plaggen du villhöver på https://www.na-kd.com/sv eller i en annan stor klädbutik på nätet.

Maskeradfest måste inte nödvändigtvis innebära värsta maskeradklädseln, men om den gör det kan du ganska enkelt fixa looken genom att mixa nytt och gammalt. Finkamma gärna secondhandbutikerna för att hitta de där unika detaljerna som gör det.

Festa i vanliga kläder

Långt från alla fester har klädkod, vilket gör att du måste vara desto påhittigare. Samtidigt är det kul att efter eget tycke och smak klä upp dig inför kanske veckans sociala höjdpunkt. Det gör absolut inget att tillföra outfiten lite glitter och glamour, sådana plagg och accessoarer du kanske inte annars bär till vardags.

Se om du kan hitta snygga diadem med yviga dekorationer, halsband som gnistrar och toppar med skimrande paljetter. I en i övrigt stilren klädsel – exempelvis svarta byxor – kan toppen vara det som bryter av. Om du kör på svart både upptill och nedtill, blir det riktigt läckert att ta ut svängarna med ett par iögonfallande skor och väska. Experimentera fram din unika feststil!

Previous article

Ordna bästa Halloween festen

Next article

Fixa dig inför festen