Plats, datum och gästlista

Det är viktigt att hålla koll på vad som sker i närheten när du ska anordna en fest eller ett event. Du vill nämligen inte att din fest ska krocka med något annat. Så länge du är noga med planeringen kan du undvika detta. De tre viktigaste punkterna för att planera festen på ett bra sätt är gästlistan, var festen ska hållas och vilket datum.

Plats för festen

Det finns ett stort utbud med platser i Sverige där du kan välja att ha din fest/event. Självklart kan du även anordna fest utomlands men här fokuserar vi endast på Sverige. För att välja rätt plats måste du först ha en idé om hur stor gästlistan är. Olika platser kan endast hålla ett visst antal personer. Så när du har gästlistan klar kan du börja leta. Sedan gäller det att du bokar lokalen/platsen i god tid, speciellt om du vill ha festen under sommaren eller runt en högtid.

Datum och tid

Att välja rätt datum kan vara rätt svårt, i alla fall om du vill bjuda in många gäster till en fest som hålls endast en vecka senare. Genom att bjuda in till en fest som kommer hållas en månad senare blir det lättare för gäster att hålla det datumet ledigt. Ta en titt i almanackan för att se vilka dagar som ser bäst ut, röda dagar är de flesta lediga men samtidigt kan de ha något annat planerat. Det är något du måste känna av helt enkelt.

När du valt datum måste du välja vilken tid festen ska börja. För barnkalas är det vanligaste att festen börjar mitt på dagen och endast håller på ett par timmar. Det kan variera beroende på barnens ålder. För mer vuxna fester är det vanligare att festen börjar på kvällen och hålls sedan in på natten.

Previous article

Mordmysterium

Next article

Virtuella fester