Virtuella fester

Eftersom pandemin har påverkat alla sociala funktioner och våra interaktioner med varandra är det många som börjat känna sig för isolerade. Pandemin har sett till att vi inte umgås i stora grupper, vi sällan äter på restaurang eller besöker våra favoritbarer. Trots att vi förstår att det är viktigt att vi håller distansen från varandra är det lätt att börja känna sig ensam. De flesta väljer att hålla kontakten med sina vänner och familj genom telefon och internet. Självklart hjälper det till viss del men vi vill gärna se våra vänner och familj. Ett tips är då att anordna en virtuell fest.

Vad innebär en virtuell fest?

En virtuell fest är precis vad det låter som, en fest som hålls online. Med Skype och liknande program kan du idag prata med alla dina vänner över webkamera. Du kan alltså umgås med dina nära utan att behöva lämna hemmet och utsätta dig för att bli smittad.

Skicka ut en inbjudan via mejl eller sms och ge din fest ett tema om så önskas, vilken tid de börjar och länken till där festen ska ske, vare sig det är Skype</a> eller en annan app som ska användas. Sedan kan du fortsätta med de fysiska förberedelserna.

Bjuda på matdryck

För att verkligen lyckas med din virtuella fest rekommenderas det att du bjuder på något att äta och dricka. Du kan skicka leveranser till dina gäster. Det är nämligen möjligt att beställa hemleveranser. Allt du behöver göra är att kontakta en restaurang i närheten och be dem köra ut maten till dina gäster. Om alla bor i olika städer kan det dock kräva en hel del mer jobb. Du måste då se till att kontakta restaurangerna från flera platser så att alla får ta del av middagen. Vill du laga maten själv kan du även göra detta. Skapa x antal matlådor och kör sedan runt och lämna dem utanför dörren hos gästerna.

Musik

En fest kräver även någon typ av underhållning. Musik är ett lätt och smidigt alternativ när det kommer till en virtuell fest. Skapa en spellista och dela med dina gäster som de kan spela upp direkt på din dator/mobiltelefon. Du kan även fråga om de vill se en film, vilket ni kan göra separat samtidigt som ni kommenterar handlingen för varandra.

Previous article

Plats, datum och gästlista