Ordna en sommarfest i trädgården

På sommaren är det alltid trevligt med fest. Om du har en trädgård eller uteplats är det en perfekt plats att ha en fest på. Om du väldigt gärna vill ha en fest och pengarna till nästa lön är slut kan du ta ett snabblån som du sedan betalar tillbaka när du får lön. Ett snabblån är ett lån på ett mindre belopp som oftast har en kortare återbetalningstid än vad stora lån har. Snabblån lämpar sig för mindre konsumtion.

Dekorationer till festen

När du ska ordna och planera en sommarfest är dekorationerna en viktig del av festen. Första intrycket som gästerna får är viktigt. Du kan sätta upp vimplar, ljusslingor och ballonger. Att dekorera med blommor är också fint. En segelduk som du spänner upp i trädgården kan fungera som partytält. Det kan vara bra att utifall att det skulle bli regn. Om du har plats är det bra att fixa många mingelytor där gästerna både kan stå och sitta. Du kan lägga ut mattor och filtar samt ställa ut bord och andra möbler. Gör det riktigt mysigt att umgås där.

Mat som passar för fest

Om festen ska innehålla en sittande middag kan det vara trevligt med ett långbord men är det mingelmat kan gästerna sätta sig för att äta på de möblerade mingelytorna. Sittande middag kan vara trevligt eftersom det oftast förlänger middagen. Om du känner någon som är duktig på att laga mat kanske hen kan hjälpa dig med maten. För mingelmat är snittar perfekt att bjuda på. Pizzabitar, tunnbrödsrullar, nachochips med dipp och ost är bara några saker som är uppskattade på en fest. Alla kommer garanterat att bli hungriga senare på kvällen så att ha förberett lite vickning är väldigt bra. När det kommer till dryck kan du göra en snygg trädgårdsbar på ett lämpligt ställe. Se till att det finns is och vatten. Tänk även på att det kan vara gäster som inte vill dricka alkohol så att ha några alkoholfria alternativ är väldigt bra. Det är roligt om gästerna kan blanda sina egna drinkar. Du kan förbereda tillbehör till 1-3 drinkar. I princip alla vill ha något sött efter maten. Att göra något i långpanna eller baka småkakor kan vara ett alternativ. Om du inte orkar baka kan du alltid ställa ut små skålar med lösgodis och en kaffekanna.

Aktiviteter som lämpar sig på fest

Att ha några aktiviteter kan vara roligt, speciellt om det är många av gästerna som inte känner varandra sedan innan. Det kan även lätta upp stämningen och få folk att slappna av. Det finns massor med bra festlekar som bland annat femkamp, Twister eller kubbturnering.

Previous article

Så fixar man en billig fest

Next article

Att välja rätt tårta